Tuntuuko joululahjan keksiminen salatieteeltä? Sitä se välillä onkin, joten kokosimme vinkit!

Tuntuuko joululahjan keksiminen salatieteeltä? Sitä se välillä onkin, joten kokosimme vinkit!

23.11.2020

Ajatuksella annettu joululahja voi hyvin olla arkinen, kierrätetty tai aineeton.

Joululahjan ei tarvitse olla mitään isoa ja kallista. Lahja voi olla muistutus yhteisestä hetkestä, seikkailusta tai hauskasta sattumasta. Voi hyvinkin olla, ettei kukaan muu ymmärrä lahjan merkitystä kuin joululahjan antaja ja saaja - ja se tekee lahjasta erityisen. Joululahja voi myös olla jokin arkinen tavara, jonka tiedät menevän tarpeeseen; aina ei tarvita blingblingiä tai kuuta taivaalta. Myös yhteinen aika tai lupaus auttaa arjen askareissa voi olla toivottu ja iloinen joululahja.

Kuulostaa siis yksinkertaiselta. Paitsi sitten muistuukin mieleen, että jouluna lahjoja on usein annettava useammalle ihmiselle - kääk! Mietitäänpä nyt ensin, millainen olisi aivan napakymppiin osuva joululahja.

Millainen on hyvä joululahja?

  1. Lahja muistuttaa saajaa sinusta tai yhteisistä hetkistänne.
  2. Lahja tulee käyttöön ja osoittaa, että tunnet joululahjan saajan. Pieniä vinkkejä mahdollisista tarpeista tai lempimerkeistä kannattaa kuunnella vuoden varrella tarkasti.
  3. Lahjan ei tarvitse olla materiaa. Omatekemät lahjakortit voivat olla suurempi ilo.
  4. Lahja ei vihjaile negatiivisesti. Älä osta urheilua vihaavalle painonnostopenkkiä tai henkilövaakaa.
  5. Lahja voi hyvin olla myös kierrätetty tai tuunattu - ajatus lahjan taustalla on tärkein.
  6. Lahja tuo hymyn saajan kasvoille pitkäksi aikaa. Hyvä joululahja, tai muisto tuon lahjan saamisesta, tuo iloa vielä vuosienkin päästä.

Jos joululahjoja pitäisi antaa useampia, kannattaa aloittaa listaamalla kaikki lahjojen saajat. Voit selata listaamiamme joululahjaideoita, joista voit joko saada heti hyvän vinkin, tai tarvittaessa jatkojalostaa lahjaideaa juuri sinun ystävällesi tai sukulaisellesi sopivaksi. Lista alkaa varmasti pian täydentyä - huoli pois ja rennosti kohti joulua!

Kuva: Dreamstime.com