Kynttilät

Kynttilät ovat kauniita ja rauhoittavia. Elävä tulenliekki valaisee pehmeästi minkä tahansa tilan. Jouluna poltettavia kynttilöitä löytyy nykyään monenmuotoisia, kokoisia ja värisiä. Pienet tuikkukynttilät ovat turvallisia ja ne sopivat hyvin poltettaviksi erilaisten lyhtyjen sisällä. Pöytäkynttilät ovat kestäviä ja niiden liekki valaisee vakaasti isomman alueen. Pitkät antiikki- tai kruunukynttilät ovat juhlalliset ja ne sopivat erittäin hyvin esimerkiksi joulupöydän kattaukseen.

Suomessa myytävistä kynttilöistä hautakynttilöiden osuus on lähes neljännes. Jouluna ja itsenäisyyspäivänä kynttilöitä viedään sankarihaudoille ja lähiomaisten haudoille. Jouluaattoiltana hautausmaalla tuikkii kaunis kynttilämeri kertomassa jo edesmenneiden läheisten muistamisesta ja elämän jatkumisesta.

Adventtikynttilöiden polttaminen on myös varsin uusi jouluperinne. Ensimmäisenä adventtisunnuntaina sytytetään ensimmäinen neljästä kynttilästä. Jokaisena adventtina sytytetään yksi kynttilä lisää, joten 4. adventtisunnuntaina palaa neljä kynttilää. Kynttilöistä ensimmäinen on joulun odotuksen kynttilä, toinen on jouluilon, kolmas joulurauhan ja neljäs rakkauden kynttilä.