Itsetehdyt lahjat

Itsetehdyt lahjat voivat tuntua lahjoista arvokkaimmilta, vaikka niiden arvoa ei voida mitata rahassa. Jokainen voi tehdä ainakin osan lahjoista itse, sillä kaikilla meillä on jokin erikoistaito, jota käyttää lahjojen tekemiseen.

Jos sukkapuikot pysyvät kädessä, voi neuloa isälle lahjaksi villasukat ja ilahduttaa siskoa värikkäillä säärystimillä. Kaupoista löytyy nykyään valtavasti erivärisiä ja eripaksuisia lankoja, joista kutoo näppärästi vaikka trendikkään pipon urheilevalle pikkuveljelle. Jos taas nikkarointi on ykköslaji, silloin voi naputella tyttärelle kauniin korurasian ja rakentaa siskonpojalle oikeat puukärryt. Mikäli vasara ei tahdo pysyä kädessä ja sahallakin saa aikaan vain vinoja reunoja, voi omaperäisen lahjan tehdä maalaamalla ja koristelemalla jo valmiita tavaroita - rasioita, purnukoita, astioita ja taulujen kehyksiä.

Itsekoristeltuihin purnukoihin voi laittaa täytteeksi itsetehtyjä joulumakeisia - toffeeta, tryffeleitä, nekkuja, suklaapalloja - tai täyttää ne persoonallisilla itsevaletuilla joulukynttilöillä.

Räätälöity CD-levy on hieno lahja. CD-levylle voi koota esimerkiksi sellaisia kappaleita, jotka herättävät muistoja tärkeistä yhteisistä hetkistä tai kuvaavat lahjansaajaa erityisen hyvin. Levyn voi tehdä myös eri teemojen mukaan - oma joululevy, hillitön bilelevy, levy haikeisiin hetkiin tai sporttinen lenkkeilylevy.

Kirjoittamisesta pitävät voivat sepittää veljenpojalle jännittävän satukirjan ja graafisesti lahjakkaat taas kuvittaa sadun tai luoda omaperäisen huoneentaulun isoäidille. Mahdollisuudet lahjojen tekemiseen ovat lähes rajattomat, kunhan löytää omat vahvuutensa.