Uudet joululaulut

Vanhat ja perinteiset joululaulut ovat saavuttaneet erityisen sijan nostalgiaa halajavissa sydämissämme. Onneksi jouluna sydämet ovat suuria ja tilaa on myös uusimmille lauluille - olivat kyseessä sitten hilpeällä huumorilla höystetyt jouluviisut tai joulun vakavampaa ydintä tavoittelevat kappaleet.

Mikäli tänä vuonna ei perinteinen Nyt toivotus hyvän joulun oikein tunnu kolahtavan, voi kuunnella mustemman huumorin näkökulmaa Leevi and the Leavingsien Oikein surullista joulua -kappaleen myötä. Oiva vastine Porsaita äidin oomme kaikki -rallatukselle on Juice Leskisen ansiokkaasti sanoittama joululaulu Sika, joka kertoo samaa tarinaa hieman raadollisemmin. Televisiosarja South Parkin joululevyllä "Mr. Hankeys Christmas Classics" joulun perinteitä käsitellään vieläkin ronskimmin, parodian kautta.

Iskelmätaivaalla joululevyjä ja sitä myöten uusia joululauluja syntyy koko ajan. Menneiden vuosien helmiä ovat olleet Joulumaa, Lumilinna ja Vain kanssasi joulu on joulu. Pop-taivaallakin alkaa olla tunkua tuikkia joululevymarkkinoilla. Ismo Alangon joululevy sisältää kappaleet, joiden nimet sensuroidaan useammalla radiokanavalla. Takavuosien tyttöduo Nylon Beat on ihastuttanut Musta joulu -nimisellä kappaleella.