Joulukortti

Joulukorttien lähettäminen sukulaisille ja tuttaville on lämminhenkinen ja kaunis jouluperinne. Joulukortilla voi viestiä muistamisesta ja kertoa, ettei toinen ole unohtunut, vaikka tapaamiset olisivatkin harvinaisuuksia. Suomessa lähetetäänkin joulukortteja vuosittain jopa 50 miljoonaa kappaletta.

Perinteisesti suosittuja aiheita paperisissa joulukorteissa ovat olleet talvi, lumiset maisemat ja lumiukot. Linnut, kukkaset ja onnea tuottavat symbolit, kuten nelilehtinen apila ja hevosen kenkä, ovat myös olleet yleisiä kuva-aiheita. Joulupukkia ja tonttuja kuvaavat kortit menevät kuitenkin selkeästi muiden edelle.

Nykyään paperisten, postin kotiin kantamien joulukorttien rinnalle on tullut sähköisiä joulukortteja, sähköpostikortteja. Joulutervehdys lähetetään yhä useammin myös tekstiviestinä.

Joulukorteilla voi tuoda hyvää mieltä myös muille kuin kortinsaajalle. Joka vuosi useat hyväntekeväisyysjärjestöt, kuten Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Suomen WWF, Invalidiliitto, Sydänliitto, Pelastakaa Lapset -järjestö ja Punainen Risti painattavat omia korttejaan, joita ostamalla voi tukea hyvää ja tärkeää asiaa.

Persoonallisia joulukortteja voi askarrella itse. Joulukorttitalkoot lasten tai ystävien kanssa on mukava tapa virittäytyä joulun tunnelmaan etukäteen. Hyviä joulukortin valmistusvinkkejä löytyy useista askartelukirjoista. Valokuvakortit ovat mukava idea. Pienet lapset tonttulakeissaan ihastuttavat takuulla isovanhempia ja kummeja. Ja joulukortit valokuvineen tai perinteisine kuva-aiheineen voi kerätä seinälle kauniiksi jouluasetelmaksi tai kiinnittää ne langalla toisiinsa kiinni vähitellen kasvavaksi jouluhimmeliksi.

Muista lähettää omat joulutervehdyksesi ajoissa!